Otostop Yaparken Doğrudan Sürücüye Bakın ve Daha Az Bekleyin
Baş parmagınızı kaldırmış yolun kenarında dikliyorsunuz.Bir arabaya binme şansınızı artırma bir yolu var mı acaba ? Çeşitli amerikalı bilimciler kendilerini bu soruyu yönelttiler.İşte vardıkları sonuçlar:
Minessota Üniversitesinin Max Snyder kimlerin daha başarılı oldugunu araştırdı.bir adam bir kadın beraber mi ? Tek başına kadın en başarılıydı.Çift yalnız bir adam kadar başarıı olabildi. Sonra Synder otostopçulara doğrudan sürücülerin gözlerine uzun süre bakmalarını söyledi.Ve bu işe yarıyordu.Sürücüye doğrudan bakn otostopçular göğe yada ayaklarına bakan otostopçulara göre daha başarılı oldular.Bir otostopçu ne giymeli ?
Dallas Güney Methodist Üniversitesinden Peter Crassweller otostoçusunu bit hippi gibi giydirdi.Uzun saç ve bir bandana gösterişli giysiler ve çorapsız vve ayakkabısız agızının kenarından sarkan bir sigara sonra aynı genç dama bir takım eldibse giydirdi ve kravat taktı.Neredeyse her bölgede düzgün giyinen kişi hippi ye kıyasla daha kısa süre bekledi.Washintong Üniversitesinden Charles Mornang göğüs dekoltesini öne çıkatan ve sürücünün gözünün içine bakan kadınların arabaya çok daha kısa sürede bindigini buldu.Kabaca her 10 sürücüden biri durdu.Göz teması saglamayan ve aha az dekoltesi olan kadınlar 2 kat daha fazla beklemek zorunda kaldılar.
NTV Yayınları
