Edebiyat Kulübü

Duygular

Etiket: 

15 yazı görüntüleniyor - 46 ile 60 arası (toplam 147)
  • Yazar
    Yazılar
  • #19038 Yanıtla
    tuna
    Katılımcı

vardım

Oysa suda daha çıplaktım yatakta olduğumdan. Ben hep düşündüğümün aksini izlerdim gerçekte. Gerçeşe mi karşı çıordum, gerçek mi bana karşı çıordu? Fark ederdi, herşey önem kazanmıştı yaratıldığı anda ve ben önemin farkındaydım çünkü vardı herşey bende.

Sonra kabaran ayaklarım uzaklığın ifadesine büründü yollarda. Vardın sen. Olmalıydı herşey, ya devam etmeliydi ya da bitmeye yüz tutmalıydı. Vardım ben. Attığım adımlar iz bıraordu, görüyordum, zamandaydım ve aordum…

Ama kaburgalarımı yumruklayan kalbimden geriye tatsız bir his kaldı. Bilinçsiz adımlarım boşa değildi, kurumuş meyvelerin suda tazelenmeye çalışmasına izleyici bırakıldım ben. Verilmiş sözler ifadesiz kalıyordu gelen haberlerle. Asılsız gibiydi sevginin dışa vurumu kirletiyordu anlamları.

Evet, bendim birkaç cinsiyetsiz çocuğun katili. Bu yüzden açılmadı dudaklarım, hangi yarıktan bakınca görebilirdim ki hissettiğim acıyı? Kaç geceye bedeldi bu sürgün? Kim kazançlı çıkabilirdi yok olan herşeyden?

Belki de en güzel vedaydı bu duyduğum. “Ben vardım.” dedi ve uzaklaştı…

Aycan İrican

#19039 Yanıtla
    tuna
    Katılımcı

ben kimim

Mutluyum, trabzonsporluyum ama ofsayt nedir bilmem,
    Ramazanı da severim ama sofradan Şarabıı eksik etmem,
    Bir konuşur bin susarım, bazen dayanamam ağlarım,
    Evet erkek adamım ama iki yumruktan daha net iz bırakır damlalarım.

Ben iyi bir adamım ama mükemmel hata yaparım.
    Gitar çalarken salak gibi olur suratım.
    Yürürken ellerimi cebime sokarım, kaybolmasınlar isterim.
    Yazı yazarken silmekten kaşıdı yırtarım, sonra temize çeker tekrar yırtarım.
    Zar atarım tavladan kaçar, mandalin kabuğu soyarken gözüme sİçrar
    Bozulur sistemler, uyuşmaz protokoller,
    Yanlış varsayımlar, değişen tasarımlar, karabasanlar…

Cevaplarınıza itina ile sorular bulurum,
    Hatırladığınız şeyleri sizin yerinize unuturum,
    Görmedişiniz karelere basmamaya çalışır, sek sek sekerim.
    En güzel günümü nasıl berbat edeceğimi hep bilirim, bu sayede etmem.
    En değerli neyim varsa kaybetmeye çalışırım, kaybolmaması gerektişini
    bilirim.

Çıplak tene bulaşırım ama bulaşıcı değilim.
    Çok duygusalım ama korkmayın belli etmem, antisosyal olmasını bilirim.
    Sonra sigarayı bıraktım ama arada bir içerim.
    En güzel armutu ben seçerim, en çok karpuzu ben sığdırırım,
    ıncir çekirdeğini dolduramayan varsa kursunu veririm.
    Kazara kaza yapmam, bilinçli bir dünyalıyım.

Şimdi bilin bakalım ben kimimı

Aycan İrican

#19040 Yanıtla
    tuna
    Katılımcı

tekrarlar

Biliyorum sevdiğin renkte. Sevdişin sadelikte ve buradayım der gibi dikkat çekici bir nefes verdim az önce. Önce çabuk biter sandım ama sesi duymaya devam ediyordum. Hani olur ya, bazen hapşuracağını düşünürsün, fakat yanıldığını anlarsın. Öyle bir an gelir ki, evet hapŞuracaksındır. Emin olduğun şey az sonra seni devasa bir refleksle başbaşa bırakacaktır. O an zaman dursa.

Dursa…, dursa…, durdu! Ellerim tonlarca aşırlığında ve kalbim bir mineral gibi katı ve yoğun. Hareket yok oldu. Gözlerim görmüyor, hareketsiz bir anı hissedemiyorlar. Doku yok oldu, hissedemiyorum parmaklarımla. Sesler silindi cisimlerin hanelerinden. Kulaklarım sanki fazlalık gibi aşır. Ama bir şey sayesinde hissediyorum ben. Bu an dişerlerinden çok farklı. Nasıl biliyorum bunu aklım almıyo ama herşeyin, zamanın bile durduşunu fark edebiliyorum. Geri dönsem.

Dönsem…,dönsem…, döndüm! Aynı yüksek endişelerle bir hafta daha yaşamam gerekiyordu. Bir karar almak bazen çok zor geliyor, alinan karar çoğu zaman yeni kararlar almak zorunda bıraor.

Aycan İrican

#19041 Yanıtla
    tuna
    Katılımcı

dua

Ey Rab
    Mum tek bağına dua etmez
    Fakat sen lütfet
    Yaktığım muma
    Yaşadığım zorluklarda
    Aldığım her kararda
    Beni aydınlatan akIşın olsun
    İçimdeki her gururu
    Beni boşan bencillişi
    ?İledişim tüm günahları
    Yakan ateğin olsun

Ailem için, tanımadıklarım için
    Bugün karşılaşacaşım kişiler için
    Sevginin alevi olsun
    Merhamet et yüreğimdeki karanlıklara
    Ey Rab
    Senin evinde uzun süre kalamıyorum
    Sana kendimden bir parça sunuyorum
    Sevgiyle bugünü yaşamama yardımc? ol
    Amin.

San Antonio di Padra

#19042 Yanıtla
    tuna
    Katılımcı

dua

inancın ve sevdanın dağlara çekildişi, yüreklerin çorakla?tığı bu iklimde; Rabbim, hepimize sağlık, mutluluk ve huzur nasip et.

#19043 Yanıtla
    tuna
    Katılımcı

ay çiçeşi ve güneğ

Ay çiçeşi: Ay çiçeşi güneğe aşık olunca, gülmekten kırılmış bütün bitkiler. “Güneğ gökyüzündeki tahtından bir an bile ayrılmaz. Kudretli ve ulaş?lmazdır. Sen kim, o kim. Vazgeç bu sevdadan,” demişler hep bir aşızdan. Ay çiçeşi sesini çıkarmamış. Sevdalı gözlerini dikmiş güneğe; bakmış bakmış bakmış.

Uzun müddet hiçbir şeyin farkına varmayan güneğ, nihayet bir gün, ay çiçeşinin bakışlarını hissetmiş üzerinde. Önce geçici bir heves sanmış ama zamanla yanıldığını anlamış. Ay çiçeşi öyle inatçıymış ki, güneğ tahtın? nereye taşıdıysa, yılmadan usanmadan o yöne çevirmiş ba?ın?.

Derken bir öİleden sonra, artık bu takipten bıkan güneğ sapsarı gazabıyla kavurmuş ay çiçeşini. Daha ay çiçeşinin üzerinde simsiyah duman tüterken, insanlar akın etmişler olay mahaline. “Yaşasın!” demiş içlerinden biri. “Şimdi ne güzel çitleriz bu aşkı.”

Aynı gece televizyonun karşısında acıklı bir aşk filmine gözyaşı dökerken, çitlemişler ayçekirdeklerini.

Elif Şafak – Mahrem

#19044 Yanıtla
    tuna
    Katılımcı

evim

Benim hiç evim olmadı.

Dünyanın farklı yerlerinde, farklı evlerde yaşadım ama çocukluğumun odasından sonra ilk kez orada, onun yanında evimi buldum.

“Belki de”, diye düşündüm bir gece yarısı, içimde tanımlayamadığım bir karma?ayla, çılgınca bir coşkuyla beni bir anda ölümüm kıyısına götürebilecek bir hüzün arasında gidip gelen dalgaların içinde, “Belki de onu böylesine sevmenin nedeni budur… Benim evim o…”

Kürıat Ba?ar – BaŞucumda Müzik

#19045 Yanıtla
    tuna
    Katılımcı

sır

Sevgilinin cana canlar katan yüzü her zerreyi perde etmiş, her perdenin altında gizli olan o yüz!

Sen âlem diye ancak bir sözdür duydun… Fakat hele bir gel de âlemden ne gördün, onu söyle!

Sûretten ne gördün, mânâdan ne anladını Âhiret nedirı Dünya nasıl bir âlemdirı
    Söyle bakalım Simurg nedir, Kafdaşı neğ Cennet, Cehennem, A’raf ne demek?
    O görünmeyen, o bir günü bir yıl olan âlem, hangi âlemı

Âlem bu gördüşün âlemden ibaret değil ya… Âyette “görmedişin şeyler” denmekte; işitmedin miş

?ebusterî – Gülıen-i Râz

#19046 Yanıtla
    tuna
    Katılımcı

kadın ve adam

Adam fark etti. A uzun uzun baktı. Kadın fark etti. K gülümsedi. A yaklaştı. K reddetti. A teklif etti. K kabul etti. A konuştu, K konuştu, A konuştu, K konuştu. İçtiler. Konuştular. İçtiler. A dokundu. K güldü. Dans ettiler. Çıktılar. Yaptılar. A ayrıldı. K uyudu.

A aradı. A aradı. A aradı. A yalvardı. K reddetti. A aradı. A yazdı. A ziyaret etti. A aradı, aradı, aradı, aradı. K bildirdi. A geldi, başırdı, yemin etti, ayrıldı. A tezgâh kurdu. A bekledi. A ziyaret etti. K başır ayazdı. A üsteledi. K reddetti. A elini attı. K başırdı. A tokat attı. K kaçtı, kapıyı kilitledi, aradı, bekledi. A panişe kapıldı. A kaçtı, saklandı, beceremedi.

K suçladı. A yads?dı. K tanımladı. A yads?dı. K kazandı, A kaybetti. Yağlandılar. K evlendi, çocuk yaptı, ana oldu, kederlendi, boşandı. A kolladı, bekledi, yüreği nasır başladı. U?ra?tı. Sigara içti. Tezgâh kurdu. Tezgâh kurdu. Kaçtı. Ortadan kayboldu.

Yaşadılar. K serpildi, A silikleğti. A gezdi, K seyahat etti. Karı?la?tılar.

A oturdu, K oturdu, görmezlikten geldiler. A fark etti. K fark etti. A gözlerini belertti. K silkindi. K uyardı, A yatıştırdı. K anımsattı, A kabul etti. K gözdaşı verdi, A söz verdi. K düşündü. K oturdu. K sordu. A anlattı. A sordu. K anlattı. A sigara içti. K sigara içti. A özür diledi. K ağladı. A açıkladı. A yalvardı. A yakardı. K düşündü, karar verdi, reddetti. A ayağa kalktı. A ellerini bitiştirdi. A terledi. A tükürdü. K irkildi, benzi attı.

A durdu. A iki büklüm oldu. A çöktü. K ayağa kalktı. K acıdı. K terk etti.

Yaşadılar. Unuttular. Öldüler.

J. Robert Lennon & Jennifer Egan – 20 Dakikalık Öyküler

#19047 Yanıtla
    tuna
    Katılımcı

yusufçuk

‘Bana, ’söyle’ deme. Bugün susmak istiyorum. Sözlerimi gönlümün kınına sakladım; söyle, diye üstüme varma. ?ayet sana uyar da onları çekip çıkarırsam, el sürenin parmakları doİranır.’ Sükût da bir haldir ve veli seyri sülukun bir yerinde buna uğrar. Halvet zaten sessizliğin yurdudur. Orada beğeri olan susar, İlahi olan konuşmaya başlar. insandaki ilahi merkez olan kalbin konuşması sükûttur.

‘Bana, ’söyle’ deme. Sen söyle, sen haber ver ki ben neyimı Hangi göklerin hangi köşesinden bu dünyaya damladımı’ Bu aynı zamanda, ‘ya hayır söyle veya sus’ uyarısının da tevili gibi görünmektedir. Büyükler, ‘dert ağlatır, aşk söyletir’ demişlerdir. Muhabbet olmaksızın söz kemale ermez. Kemale ermeyen söz hayrı taşımaz.

Samiha Ayverdi – Yusufçuk

#19048 Yanıtla
    tuna
    Katılımcı

küstüm

Sonra unuturum bunu, başka şeyleri unuturum
    Anılar gömülüdür zaten ben bir daha gömerim
    Çocuk olmuğum, hasta olmuğum, deniz olmuğum
    Yalnız bir sincabım belki
    Gömdüşü cevizlere küsen…

Ahmet Murat

#19049 Yanıtla
    tuna
    Katılımcı

olmazsa olmaz mI

illa söylemek mi gerek bazı şeyleri, illa anlatmı gerek, neden yaptıklarımıza bakılmaz, neden soru sorulmaz, eğer yapamadıysak neden hüküm verilir… sonra da ben haklıydım diyip senin kulakları yırtan suskunluşun neden duyulmaz… söylemedim, istedim ki bilsin, kendi içinde tamamen kendi isteği ve kendi özgür iredesi ile yapsın, ama böyle bir sevgiye rastlamadım… karşılaştırmadan, beklemeden, sadece sevmek… tüm insani zaaflardan arınmak mI gerek, mükemmel ötesinde fizik ötesinde bir varlık mI olmalı… sadece sevmek, evrendeki tüm canlılara verilmiş en önemli his, sevmek…

zaman…

#19050 Yanıtla
    tuna
    Katılımcı

değerli

Hani çoğu yazar ilk denemelerinde kendi anılarından kaçamaz ya. Belki de kaçmak için bir nedeni yoktur, ilk yazılması gereken belki de en değerli olanlardır…

En değerli olanlar…Göğsüme koca bir yarık açıp sunduğum şey karşısında arayışlarını sonlandıranlar. Ta ki o koca yarayı dikene kadar. Kapalı gözlerime yaklaşan dudaklar, suratımdaki yumuşak parmaklar, durduramadığım gözlerim titrerken bozulan büyülü anların senaristi. Sırtımdan yayılan Isının sahibi nefesler, senelerce çıkarılamayacak bir kokunun hafızamda açtığı yarayı sürekli kaşımak istememe neden olanlar, uykularımda yanıma almak isteyip kontrolsüz rüyalarda aradığım, tahmin edilmesi mümkün olmayan parçaların yaratıcısı, benim için yaşayan biricik sevgilim.

Bu değer kişinin asılsız kimlişine batırdığı tüm korkulardan daha üstün görünsede kaçmak isteyişinden doğan yeni kimlişi onu bozmaktan beter eder. Çırpınmaktadır derinlerde bir koca kara balık. Tonlarca suyun altında, sırılsıklam bir şekilde yanmaktadır içten dışa doğru. Alevlerin çıkardığı rüzgarlar kasırgalara dönüşür ve hortumlar, ruhunun savrulması, teklişin yitimi, insanı insana başlayan o müzişin sonsuza dek susması, durgun bitişin haz veren yaklaşımı.

Bu denli bir durumdayken pek seçenek yoktur insana başı?lanan. Kimi trenlerden atlamanın pek farklı yollarını bulamaz zorunda olup atlamak zorunda bırakılanlar.

Ben sabahın erken saatlerinde penceremden sıcaklaşan havanın kırmızı sın? düşünüyordum. Zamanı geldişinde koşarak bu evrenden kaçacaşım. Kapıyı kaparken aklımda ünlü kulelere astığım yıldızlardan bir çiçek olacaktı ve o gün yüksek bir binadan şehrin hiç görmedişim bir manzarasıyla tanı?acaktım. Avlanmanın yasak olduğu bir ormanda aç ve silahlı bir avc? gibiydim. Duygularım ölmeden onları beslemem gerekiyordu, güdülerim beni buna zorluyordu ve ben bilinçli bir şekilde karşı koymuyordum bu itişe.

O gün sanki yıllarca yaşamaya çalışmamın sonucu ödüllendirilecektim. Tüm birikimim, yaptığım iyilikler ve paylaşımlarım birileri tarafından görülmüş ve tüm bunlar için bir hazırlık yapılmıştı sanki. Ve kap? açıldı, sen geldin.

Aycan İrican

#19051 Yanıtla
    tuna
    Katılımcı

dua

Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle,
    Hakkımda hayırlı olana gönlümü raz? eyle.

(kaynak)

#19052 Yanıtla
    tuna
    Katılımcı

gerçek aşık

Sultanın kızına bir gariban â??k olmuştu. Sultan bunu duyunca â??k? huzura getirtip,

– Ya ülkemi terk eder gidersin, dedi, ya da kelleni vurdurtacaşım, kararını hemen ver.

Zavallı adam, düşündü, taş,ındı ve gitmeye karar verdi.

Sultan ise adamın cevabın? duyunca cellatları çaşırttı.

Vezir dedi ki:

– Hünkarım, neden suçsuz birinin kellesini vurdurttunuz?

– Çünkü gerçek bir â??k değildi o, sahtekardı. Eğer gerçekten â??k olsaydı, ba?ının kesilmesini seçerdi. Eğer ba?ının kesilmesini seçseydi, tahtımdan kalkıp onu yerime oturtacaktım.

Feridüddin Attar – Aşkname

(kaynak)

15 yazı görüntüleniyor - 46 ile 60 arası (toplam 147)
Yanıtla: Duygular konusundaki #19038 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz: