Edebiyat Kulübü

büyü

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #17796 Yanıtla
    tuna
    Katılımcı

Çekingen kelimelerim cesarete çalıyor.
    Bir büyü vardı bir zamanlar.
    Gençlişini hatırlar mIsın güzelimı
    Daima gülen bir güneğ gibi parlardın.
    ıncelmeden parmaklar, kapanmadan pencereler,
    Anlamsızlı?a ağlamadan önce, bir kaç şarkı önce.
    Bir büyü vardı bizi uyuşturan.
    Üstüme parlayan bir şeyler vardı.
    Yenilemeyecek iki savaşç? vardı bir zamanlar.
    Gecenin yalnızlı?ında buluŞurdu ruhlar.
    Parçalanırdı ama sonra bütünleşirdi onlar.
    Çok beklemişlerdi, sonunda sahip oldular.
    Sonunda kısık ateğte suyunu çekti birıeyler…

Kimi zaman olur, uyku bastırır göze kapan diye, Ama uyumak zordur, istesem bile, O zamanlara özlemle, iyi uykular…

Mükemmel ???k kapandı, karanlık bir ???k daha mükemmeldi ve pürüzsüzdü yükselen duman, düşünceliydim ben belliydi halimden. Yeni yükselen güneğe “endişe” diyordum. Endişe nöronlarımı çıplakla?tırıyor. Beynimin iki yarısı küsüyor birbirine, cildim çatlıyor kuraktan. Bu yeni rüya olmalı dişerinden uyandıran. Yeni bir büyücü ve yeni bir büyü içimde doğan Şu güneğ…

Sonra bir nakaratın sözlerini söylemeden ama söyledişini hissederek birbirine bakan iki göz hayal ediyorum. Ruhumu sığdıracak bir kalp ararken, beni bulan çözümümün çaresizliği hıçkırıyor. Hİçkırma, mutluluşun ıslaklığı hasta etmez büyücü. Benim büyücümsün sen. Hiç üzülmez Ahbap bu yüzden.

Ama büyücü tahmin edilemez bilirim. Düşünülmeyen olasılıkların kanıtı gibi birden yapar büyüyü hep. Gizemlidir, en güzeldir hep onunla, en huzurludur…

Sessizce uykuya dalıyordu ince çizgiler yatakta. Büyü yapabiliyor olsam ilk yapacaşım şey seni uyurken izlemek olurdu. Camdan koca bir duvarla sınırlı mesafeden, bir sandalyeye oturup izlerdim. İzlerken bende uyurdum karşında. Sonra bir uyanmış?m ki büyü bitmiş rüya gibi…

Hayır, anlamsız bu anladıklarınız. Bir şans yakalamış olduğumu düşünüyorsanız yanılırsınız. Fakat her yolculuk gibi bir şeyler yaşadım. Bir parçamı ödürsemde dişeri ile mutlu olmayı aradım. Gariptir halen tam olarak bulamadım. Fakat biliyorum artık büyü var büyücü gibi. Ve her an doğacak gibi…

Aycan ARICAN

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
Yanıtla: büyü
Bilgileriniz: