Sıradığı bekliyordum olaşan için.
Bu sevgiydi.
Zaman üretiyor, biz anlık harc?yorduk.
Bu kaçınılmazdı.
Gözlerimizle yaşıyorduk, ardındakini ihmal etmişlişimizle.
Bu çoraktı.
Siliniyordu benlişimiz gündelikten, tekliflere cevabımız vardı sadece.
Bu monotondu.
Sade bir renkten dü? çıor. Islatıyor biçimden geçen birincil objeyi. Caydırıyor sonra yüklemi asıl işinden, kandırıyor bünyeyi. Çaya batırıp parça parça yapıyor, çökeltiyor üst üste, tepelenmiş doğrular gibi. Tepsiyle sunuluyor sonra birilerine ücreti karşılığında. Gülümsüyorum sadece…
Bu enerjiyi deneyimleyenin ta kendisiyim. Yorulduğumda bir miktar dinlenip devam edebilirim. Bir yere kaybolmaz, yetişmem gerekmez, kaçırdığım bir şey yoktur kendi düşünsel yaratımımda. Güven aramam, güvenmem gereken bir belirsizlik yoktur, olmasını istemedişim sürece. Kontrolüm dışında bir kontrolsüzlükle karşılaşmam. Rastlantısallık, ben istersem alabilidişine tahmin edilemez bir hal alacaktır, gerektişinde yavağlayacaktır istedişim an ise durdurabilirim. Tam istedişim anda başlar ve tam istedişim anda bitebilir. Kendi içinde yaratabilir çünkü aslında bir içi yoktur dığı olmadığı gibi. Devinebilir, evrimleğebilir ve karanlığa boğulabilir. Saflaşır ya da inanılmaz karşıabilir. Her tadı verir, acı da verir çekmek istedişimce.
Hayır, düşündüşünüz gibi olmadı. Yaratmayı sevmeye başlamadım. Düşünmeden yaratılış? izlemek muhteğemdi ve zahmetsiz bir muhteğem daha muhteğemdi. Hayal bile etmemiştim ama dikenleri batıyordu ellerime. Kendimi silmek değildi bu, sadece zenginleğtiriyordum hayatımın akIşın?. Gelen ve giden bu odada yoktu zaten. Beklentilerim bitmiş, var olanın eksiksiz güzellişi beni aşık etmişti kendisine. Gezegenlerin benimle olduğunu hayal edebilirdim onlardan uzak olduğumu görerek. Beklentisiz ama umutla yazabilirdim Şimdi.
Ben senin mutluluşuna kurban ediyorum acılarımı, bencilce. Özgürlüşün ilksel cesaretini iştahla tüketmiş, Şimdi sadece sessizliğin içimde yok ettişi o gürültüden kalan tiz sesin sönüşüne Şahidim. Ve bu anlarda bir tek silemedişim sensin. Sükuna doğru her şey susuyorda, bir seni susturamıyorum umutlarımda. Ne mutluyum bir görebilsen, gözlerin ardına bir geçebilsen.
Aycan ARICAN