Yunnan Taş Ormanı – Çin
Çin’in Yunnan bölgesi Kunming şehrinde blunur. Kunming, Yunnan eyaletinin başkenti, bölgenin sürekli sıcak iklim özellikleri nedeniyle sadece turistler arasında büyük bir üne sahiptir, ancak aynı zamanda harika manzaralar ve manzara sayesinde. Bu yerler en dramatik arasında Dünya ‘İlk Wonder olarak Ming Hanedanı (1368-1644 AD) beri bilinen Taş Orman (Shilin)’ dir.
Taş orman Kunming’e yaklaşık 120 kilometre (75 mil) ve sadece üç saatlik bir sürücü gerektirir Lunan Yi Uyruk Özerk İlçesi, yer almaktadır. Bu 400 kilometre kare (96.000 hektar) bir alanı kaplamaktadır ve hem büyük hem de küçük taş ormanların yanı sıra diğer birçok doğal noktalar içerir. Eski bir yerel atasözü ‘sen Taş Orman görmeden Kunming ziyaret ettiyseniz, size zaman israf var.’ Diyor Gerçekten, Taş Orman Yunnan en önemli konumlar biridir. Taş Orman yürürken, ziyaretçilerin doğal taş eserler hayret ve karmaşık oluşumlar tarafından büyülenmiş vardır. , Muhteşem garip ve dik peyzaj dahil sayısız labirent manzaralar oluşturur:
Ana taş orman, Küçük Taş Orman ve Naigu taş ormanı, hepsi çeşitli oluşum özelliğine sahip taşlardır. Hayvanlar, bitkiler ve hatta insan figürleri burada bulabilirsiniz. Bazıları, zarif bazı sağlam, ve her biri kendi ayırt edici özellikleri ile gerçekçi . Zhiyun Mağarası, çok sayıda mağaralar arasında dağıtılan ve yaklaşık üç kilometre kare (720 dönüm) bir alanı kaplayan bir yeraltı taş orman Subterranean Taş Ormandır. Penfeng Mağarası, Hongxi Bahar ve bir yeraltı nehri oluşan Garip Rüzgar Mağarası,. Ağustos ayından Kasım ayına, iki üç dakika süren fırtına mağaranın her 30 dakikada dışarı süpürme.
Uzun Göl üç kilometre (iki mil) uzunluğunda, ancak sadece 300 metre (sıfır noktası iki mil) genişliğinde bir karsts gölüdür. Göl sualtı dikit ve sarkıt ve su merkezinde küçük bir ada bulunmaktadır. Dadie Şelale, Ba Nehri’nin kaynağı Nanpan Nehri’nin bir dalıdır. Yağışlı sezon, inç kare başına düşen su 150 metreküp (196 metreküp) 88 metre (288 feet) açılan zoka. Jeologlar Taş Orman karsts topografyası tipik bir örneği olduğunu söylüyorlar. Yaklaşık 270 milyon yıl önce – Paleozoik devrin Karbonifer döneminde – Bölgenin deniz büyük bir genişlik oldu. Zamanla, litosferin hareketleri yavaş yavaş sular bir geri çekilme ve kireçtaşı manzara yükselmesine neden olmuştur. Elemanları tarafından sürekli erozyon bağlı olarak, bölge en sonunda bugünkü taş orman haline geldi.
