And Dağları…

And Dağları

And Dağları, Dünya’nın en uzun sıradağlar zinciridir.

Güney Amerika’nın bütün batı kıyısı boyunca uzanır. Venezuela’dan başlayıp Kolombiya, Ekvador, Peru, Bolivya üzerinden devam ederek Arjantin ve Şili’nin Patagonya topraklarında sona erer.

Dağlar

And dağları kuzeyden güneye uzunluğu 7000 km’dir. Andların en yüksek dağı 6.962 m ile Arjantin ve Şili sınırındaki Aconcagua’dır. And dağlarının yaşı 60 milyon yıl olarak tahmin edilmektedir. Andlar’daki dağlar yaklaşık 3000, 5000 ya da 2000 metredir.

Volkanlar

Andlar ve asyada Kordilleri, sismik ve volkanik aktiflikler gösteren bölgelerdir. Yeryüzünün en yüksek volkanları bu bölgede bulunur. 6.882 m yükseklikteki Monte Pissis (Arjantin) ve 6.887 m yükseklikte Ojos del Salado (Şili) bunlardan bazılarıdır.

NOT: Duyuruyu okumayan kalmış olabilir diye tekrar linkini veriyorum. Mutlaka okuyunuz : http://www.facebook.com/note.php?note_id=378575094659

Fotografiat

kaynak:
And Dağları…

tuna

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir