Marmaris – Selimiye Köyü
Orhaniye’den kıyı boyu asfalt yolu izleyerek Bozburun’a yöneliyoruz. Yol geniş ve asfalt. Orhaniye’den 10, Turgut ayrımından 7 km sonra Selimiye’ deyiz. Selimiye’de Bodrum-Marmaris arasında seyreden mavi yolculuk teknelerinin uğrak yeridir.
Köy yeşillikler içinde. Deniz suyu temiz ve genellikle durgun fakat büyük bir paljı yoktur Selimiyenin. İskele kenarında toplanmış küçük lokantalar genellikle teknelere hizmet veriyor. Sonsuz bir sükunet hakim çevreye.
Kalabalıktan uzak tatil yapmak isteyenlere duyrulur.
Selimiye çevresinde üç kale kalıntısı var. Biri Selimiye’nin en yüksek tepesinde, diğeri Sarıkaya tepesinde, sonuncusu ise Kızılköy mahallesindeki Aşarkale. Koyun güneydoğu tepelerindeki Helenistik dönem sur kalıntıları ziyaret ediliyor. Kıyıdan 100 m açıkta Selimiye’ye yaklaşan teknelere yol göstermek amacıyla inşa edilmiş gözetleme burcu, deniz feneri, manastır ve tiyatro kentin görülmeye değer diğer kalıntıları.
Fırtınalı havalarda teknelerin sığındığı doğal limanolan Selimiye koyunda plaj arıyorsanız eğer, iki km uzaklıktaki pırıl pırıl kumlu sığ limana gidebilirsiniz.
