Telekom İletişimi Tekeli Altında Bulundurmasa

TELKODER’den yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl Aralık ayında başlayan, ”telekom sektöründe yaşanan fiili tekel durumuna son vermesi amaçlanan” kampanya kapsamındaki ”Telekomda Fiili Tekel Olmasaydı Video ve İlan Yarışması”nda jüri ve halk oylamasının ardından kazananlar belirlendi.

Vatandaşların diledikleri internet ve sabit telefon sağlayıcısını seçebilme taleplerini konu edinen ve üniversite öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, 116 ilan ve 49 video çalışması yarıştı.

Jüri değerlendirmesinde ilan yarışmasının ve video yarışmasının birincileri 4,000, ikincileri 2,000, üçüncüleri de 1000’er TL nakit para ödülü kazandı.

Halk oylaması sonucunda ilan yarışmasının ve video yarışmasının birincileri kamera, ikincileri fotoğraf makinesi, üçüncüleri telefon kazandı. İlk 10 yarışmacı olarak finale kalan ancak büyük ödülleri kazanamayan yarışmacılara da MP3 çalar verildi.

Yarışmaya gönderilen eserlerin içeriğinde ”internetin gereğinden fazla pahalı olması, sabit telefon hattının alternatif bir sağlayıcıya taşınmasındaki zorluklar ve internette sabit telefona bağlı kalmanın verdiği rahatsızlık” ön plana çıktı.

Ödül alanların tam listesine ve kazanan eserlere ”www.fiilitekelolmasaydi.org/kazananlar” adresinden ulaşılabiliyor.

tuna

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir