Neden Müzik Öğretmelisiniz?

Kesin ve spesifiktir; ve tam bir akustik gerektirir. Bir kondüktörün tam puanı bir çizelgedir, frekansları, yoğunlukları, ses değişimlerini, melodiyi ve uyumu aynı anda ve zamanın en kesin kontrolüyle gösteren bir grafiktir.

Müzik matematikseldir.

Ritmik olarak, kağıt üzerinde işlenmemiş, anında yapılması gereken, zamanın alt bölümlerine dayanmaktadır.

Müzik bir yabancı dildir.

Terimlerin çoğu İtalyanca, Almanca veya Fransızca’dır; ve gösterim kesinlikle İngilizce değil, fikirleri temsil etmek için semboller kullanan oldukça gelişmiş bir tür kısaltmadır. Müziğin semantiği, en eksiksiz ve evrensel dildir.

Müzik tarih.

Müzik genellikle yaratıldığı ortamı ve zamanları, hatta çoğu kez ülkeyi ve / veya ırksal duyguyu yansıtır.

Müzik beden eğitimidir.

Kulağın duyduğu ve zihnin yorumladığı sese anında tepki veren diyafram, sırt, karın ve göğüs kaslarının olağanüstü kontrolüne ek olarak parmakların, ellerin, kolların, dudak, yanak ve yüz kaslarının fantastik koordinasyonunu gerektirir.

Müzikten bütün bunlar, ancak en önemlisi, müzik sanattır.

Bir insanın tüm bu kuru, teknik olarak sıkıcı (ama zor) teknikleri almasına ve duygu yaratmak için kullanmasına izin verir. Bilimin kopyalayamayacağı tek şey budur; hümanizm, duygu, duygu, buna ne diyorsan söyle.

Müzik Neden Öğretilir?

Öğrencilerimizin müzik alanında uzmanlaşmasını beklediğimiz için değil. Hayatları boyunca çalmalarını veya şarkı söylemelerini beklediğimiz için değil. Rahatlayabilmeleri için değil. Eğlenebilmeleri için değil. Ama böylece insan olacaklar. Böylece güzelliği tanıyacaklar. Böylece hassas olacaklar. Böylece bu dünyanın ötesinde bir sonsuza daha yakın olacaklar. Böylece tutunacak bir şeyleri olacak. Böylece daha çok sevgi, daha fazla şefkat, daha nezaket, daha iyi – kısacası, daha çok hayata sahip olacaklar. Nasıl yaşanacağını bilmeden müreffeh bir yaşam kurmanın ne değeri olacak?

altay

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir