Zamınızı İyi Planlayabiliyor Musunuz?

İş hayatınız öyle yoğun geçiyor ki, kendinize vakit ayıramıyorsunuz. Çalışanların şikayetleri söz konusu olunca abartmada sınır tanımadığımız da bir gerçektir. Örnekteki konuşmalara daha dikkatli bakacak olursak bu cümleleri ya da benzerlerini bizler de mutlaka bir konuşma sırasında söylemişizdir. Yoğunluktan dolayı yetişmeyen işler, ya da acelece, üstün körü hazırlanmış listeler, unutulmuş kartlar ….

Şimdi biraz dürüst olup şu soruyu kendimize soralım. “Gerçekten bu kadar çok mu işimiz var?” Eğer iş hayatınızda bu gibi kaosları çok sık yaşıyorsanız, acilen bu soruyu kendinize sormalı ve çözüm arayışlarına başlamalısınız. Bu soruya verilecek 3 cevap vardır. Gelin hepberaber bu cevaplara bir göz atalım.

1)Hayır, aslında bu kadar meşgul, yoğun değilim ancak iş yapar görünmek için iyi bir yol. Gece çıkarken müdürüm benim odamın ışığını açık görünce hep gelir ve takdir eder beni. Eh müdürün sevdiği çalışan da olmak önemli hani.
2)Evet, mesai saatlerim içerisinde tanımlanan işleri bitirmem mümkün değil. Üzerimde çok fazla görev ve sorumluluk var.
3)Hayır, dışarıdan bir gözle bakınca o kadar yoğun olmamam gerekir diye düşünüyorum ancak işe gidince sanki işler büyüyor, bir türlü bitmek bilmiyor.

Olası cevapları sıraladıktan sonra bu 3 cevap için de çözümler üretmeye çalışalım beraber.

Eğer cevabınız 1 ise söylenecek bir sözümüz yoktur. Sadece daha etik davranışlarla, gerçek üretkenliğiniz ile de müdürünüzü etkileyebileceğinizi bilin ve kendinize olan güveninizi biraz daha artırmaya çalışın. Unutmayın ki işini zamanında ve en doğru şekilde yapan kişi değerli çalışandır.
Eğer 2 nolu cevap sizin için geçerli olan ise size iki öneri de bulunabilirim. Ekibinize ve çevrenize daha dikkatli bakın. Çalışma arkadaşlarınızın özelliklerini kavramaya çalışın ve sizin üzerinizdeki işler ile bu özellikleri eşlemeye çalışın.
Eğer cevabınız 3 nolu seçenek ise, yapacağınız işleri netleştirmenizi, iş yerinde harcadığınız zamanı daha iyi planlamalısınız. İş yerinde harcadığımız zamanı nasıl yöneteceğimiz, en verimli şekilde nasıl kullnacağımız belki sorulduğu zaman “tabi canım ben çok iyi planlarım” dediğimiz ama asla uygulayamadığımız şeylerdir.

tuna

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir