Marmaris Fethiye Mavi Yolculuk Deniz Turu

Rota: Marmaris – Ekincik – Kaunos – Fethiye – Turunç – Marmaris.

Ekincik
Kürkçüler Köyü olarak da bilinen Ekincik, Marmaris ile Dalyan arasında çok özel bir koy. Kalabalık tatil merkezlerinden kaçan tatilzedelerin huzur bulmak, dinlenmek için adeta sığındıkları Ekincik, aynı zamanda Mavi yolculuk rotalarının vazgeçilmez duraklarından. Ekincik’in ünü dünyada bile öylesine yayılmış durumda ki; beklemediğiniz bir anda dünyaca ünlü bir film yıldızı ile karşılaşabilirsiniz. Prenses Caroline’den Prens Charles’a, basın imparatoru Robert Maxwell’den dünyaca ünlü sanatçı Sting’e, ünlü aktris Pamela Sue Anderson’dan ünlü aktör Dustin Hoffman’a kadar pek çok tanınmış kişi Ekincik meraklıları arasında yer alıyor.

Dalyan
Dalyan ilçesi, deniz ve gölün bütünleştiği doğa harikası yerlerden biri. Adını doğal kanallar üzerinde yüzyıllardır yapılan dalyan balıkçılığından alan yöre, Kaunos antik kentinin yanı sıra; soyu tükenmekte olan Caretta Caretta kaplumbağaları ile de tanınıyor. Kaplumbağaların uğradığı son kumsallardan biri olan İztuzu, doğal kumsallarıyla ünlü. Dalyan, tam deniz kenarında yer almasa da, birbirinden güzel göllere sahip. Labirenti andıran kanallarda doyumsuz tekne gezileri ve koylarda doğayla baş başa deniz keyfi Dalyan’da sizi bekliyor. Mavi yengeçlerin sığınağı da olan deltası, kuş gözlemcilerinin en favori alanlarından. Dalyan’a gelenlerin en çok ilgisini çeken şey, şifalı olduğu söylenen çamur banyoları. Burada bir zamanlar 40 kaynak varmış; ancak zaman içinde bir çoğu kaybolmuş. Günümüzde 4 tanesi aktif halde. ‘Gelgirme’, ‘Ali Rıza Çavuş Girmesi’, ‘Delibey Girmesi’ ve ‘Sultaniye Kaplıcası’ özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. Romatizma, siyatik, kireçlenme gibi rahasızlıklara iyi geldiği söylenenen kaplıcalara, 40-45’er dakika olmak üzere günde üç kür olarak giriliyor ve bu işlem tam bir hafta sürüyor.

Kaunos
Kaunos; Köyceğiz Gölü’nü Akdeniz’e bağlayan Dalyan Kanalı’nın (Colbis) hemen kenarında kurulmuş bir antik liman kenti. Mitolojiye göre Miletos’un oğlu Kaunos tarafından kurulan kentin tarihi, arkeolojik buluntulara göre M.Ö. 10 yüzyıla kadar iniyor. Baştan beri liman kenti olarak anılan bu ören yerinde Arkaik, Klasik, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait yapı kalıntıları bulunuyor. Diğer taraftan, ören yerinin kuzey yönündeki sarp kayalara oyulmuş kaya mezarları ilgi çekici bir görünüm sergiliyor.

Kaunos’taki hazineler
Kaunos ard arda medeniyetlerin kurulduğu bir yer olarak arkeolojik kazılar açısından oldukça zengin bir bölge. Kazılar onlarca yıldır sürmesine rağmen halen antik kentin geçmişini tam olarak aydınlanmış değil. Bulunan eserler şimdilik M.Ö. 300 yıllarına kadar gidiyor. Ama arkeologlar, tarih boyunca soyulduğunu belirledikleri bu kentin geçmişinin en az 5 bin yıllık olduğuna inanıyorlar. Akropol’ün Osmanlılar döneminde onarım görmesi yakın zamana kadar yaşanan bir bölge olduğunun kanıtı. Bir bölümü sular altında olan Kaunos’ta kazılar ancak yaz aylarında sürdürülüyor. Şimdiye kadar ortaya çıkartılan yerlerin, kentin sadece yüzde 10-15’lik bölümü olduğu tahmin ediliyor.

Turunç
Marmaris’e 20 kilometre uzaklıktaki Turunç’a günlük tur tekneleri sıklıkla uğruyor. İri kumlu plajı ile ünlü olan beldeye, Marmaris’ten kara ve deniz yolu ile ulaşım mümkün. Turunç Plajı ayrıca Mavi Bayrak ödül sahibi

Bir İyilik

Dünyayı daha iyi yapmayan insan insan değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir