Atletizmde Bayrak Koşuları Yarışma Kuralları

BAYRAK KOŞULARI

    Bayrak koşuları atletizm yarışlarının sevilen bir dalıdır. Atletizm yarışmalarının son karşılaşması olarak uygulanır. Yüksek puan getirmesi  ve takım yarışı olması nedeniyle atletizmin heyecan verici, ilgi çekici dalı olur. Bayrak koşuları her atletin sorumluluk duygusunu, beceri ve takım işbirliği anlayışını geliştirir.

    Teknik: 

    Bayrak değiştirme alanı: bayrak koşu tekniği, yarış zorunluluğunun etkisi altında bulunur. Bayrak değişimi yapacak sporcuların tekniğe uygun değişimi yapmaları için birlikte uzun süre çalışmaları gerekmektedir.

    Bayrak sopası değişimi, değiştirme alanı içerisinde yapılır. Bayrak değiştirme alanı; 100m.’nin bitişinden sonraki her 100m. İşaretinin 10m. Önü ile 10m. Gerisinde belirlenmiş 20m.’lik bölümdür. Bayrak sopasını alacak sporcu değiştirme alanının 10m gerisinde çıkışı yapar. Hız alma koşusu ile birlikte sporcu 30m’lik bir mesafe koşar. Sopayı alacak atlet, sopayı getiren sporcunun belirlenen hız alma koşusu başlangıcına 7-8m yaklaşınca koşuya başlar. Genelde bu aralık iki sporcunun koşu hızına göre belirlenir.

    Çıkış: 4X100m. Ve 4x400m bayrak koşuları çıkışı takozdan yapılır. Takoz, virajlı koşularda olduğu gibi arka tarafı virajın dış çizgisine yakın, ön tarafı ise iç çizgiye teğet olacak şekilde yerleştirilir. Böylece koşucunun çıkış yapmasıyla dışarı savrulması önlenir. Ve başarılı bir koşu elde edilir.

Ödevin tamamını buradan indirebilirsiniz.

Bir İyilik

Dünyayı daha iyi yapmayan insan insan değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir